10 Mayıs 2008 Cumartesi

Batman'da ilaç yolsuzluğu

(a.a.)

Batman'da bir eczanede, çok sayıda sağlık karnesi ve sahte mühür ele geçirildi.

Batman Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine bir eczane ve eczaneye ait depoda arama yaptı.

Aramalarda, değişik kurumlara ait 126 sağlık karnesi, başka eczaneye ait 3 bin 628 boş fiyat kupürü, 462 boş fiyat etiketi, Batman 1. Noterliği personeline ait sahte kaşe, sahte mühür, numaratör, tarih numaratörü, K.A isimli doktora ait sahte kaşe, 491 kesilmiş ilaç kupürü, 355 kupürsüz boş ilaç kutusu, 804 kupürü kesilmiş ilaç, 279 son kullanma tarihi geçmiş ilaç, değişik kişi ve kurumlara ait 22 sahte kaşe, çek kayıt defteri ve ajanda ele geçirildi.

Sağlık karnelerine, karne sahiplerinin bilgisi dışında ilaç yazıldığı; kupürü kesilmiş ilaçların bir kısmının atıldığı, bir kısmının ise yeni ilaç kutuları içinde tekrar piyasaya sürüldüğünün tespit edildiği belirtildi.

Eczane sahibi A.C.Ö. ve eczanede çalışan M.E.S'nin gözaltına alındığı; zanlıların “Kamu kurumu aleyhinde dolandırıcılık ve haksız kazanç sağlamak” suçlarından adli mercilere sevk edileceği kaydedildi.

5 Şubat 2008

http://www.hurriyet.com.tr/sondakika/8173573.asp?sd=2

Hiç yorum yok: