10 Mayıs 2008 Cumartesi

Bilim İlaç’a Ait Olduğu Öne Sürülen Belgeler İbret Vesikası

02 Nisan 2007

Roche firmasının Emniyet tarafından çözümlenen şirket içi e-postalarında geçen ilaç firmasının hekimlerle olan ilişkileri kamuoyunda tepki ile karşılanmıştı.

Şimdi ise “http://kirlibilim.atspace.com” adresinden yayın yapan internet sitesindeki belgelerin bir önceki belgelere rahmet okutacak boyutlarda olduğu anlaşılıyor.

Dünyanın en büyük arama motoru Google’da da “kirlibilim” olarak aratılınca ulaşılan sonuçta 17 adet kanıt dosya bulunuyor. Her bir dosyada ise Bilim İlaçları’na ait bir belge yayınlanıyor.

Excel formatında yayınlanan belgelerin düzeninin yanı sıra sektörün kullandığı terminolojiyi içermesi, hekimlerin isimlerinin yanı sıra çalıştığı kurumların isimlerinden GSM numaralarına kadar içerdiği bilgiler, ve xl dosyaların ayrıca firmaların çoğunda var olan değerlendirme raporlarını içermesi belgelerin düzmece olmayıp, şirkete ait olduğu kanısını güçlendiriyor.

Belki de işten çıkartılan bir şirket çalışanınca internet ortamında yayınlanan belgeler eğer Sağlık Bakanlığı’nca gereken özenle incelenirse, bağırsaklarını temizleye temizleye bir türlü temizlenemeyen sektörün temizlenmesine ciddi bir katkı sağlayacak..

İnternette yayınlanan belgelere gelin şöylece bir göz gezdirelim. Daha fazlasını incelemek isterseniz sadece internet bağlantılı bir bilgisayara ihtiyacınız olacak, bir de kendinize hakim olmanız gerekecek;

Adana Bölgesi’nin Kasırga Grubu’nun fırtına elemanı bakın “NOKİA 6230İ CEP TELEFONU” alacağı hekimle ilgili nasıl bir not düşmüş; “Hekim emniyet revirinin başhekimi olup, bu ünitedeki tüm hekimler üzerinde etkisi bulunmaktadır. Reçetelerin büyük bir bölümü tek eczaneye gitmekte olup, bu aksiyon onaylandığı takdirde eczane ürünlerimizin alımını gerçekleştirecektir.”

Kasırga Grubu’nun İstanbul Bölgesindeki fırtına elemanı da ”PHILIPS MARKA 17 İNÇ KENDİNDEN HOPERLÖRLÜ MONİTÖR” alacağı Silivri’deki sağlık ocağı hekiminin firmaya verdiği sözü üstlerine nasıl yazıyor; “SİLİVRİ 3 NOLU SAĞLIK OCAĞINDA HERGÜN POLİKLİNİK YAPAN HASAN BEY GÜNDE ORTALAMA 80 HASTA BAKMAKTADIR. GÜNDE ORTALAMA 10 COMBİCİD REÇETESİ ÜRETECEK OLAN HEKİM BİZE HAFTADA 50 YANİ AYDA 200 REÇETE DESTEĞİ SAĞLAYARAK, YILBAŞINA KADAR BU DESTEĞİ DEVAM EDECEKTİR. BU REÇETE POTANSİYELİNİN BİR MEGA BRİCK OLAN SİLİVRİNİN NATIONALIN ÜSTÜNDE BİR NOKTAYA TAŞIYACAKTIR.”

Mersin Ana Çocuk Sağlığı’nda görevli pratisyen hekiminin ilaç firması için yaptıklarını Adana Bölgesi Kasırga ekibinin tıbbi satış elemanı üstlerine ballandıra ballandıra yazıyor ; “DR. ERDAL KADER GEÇEN ALTI AY İÇİN NUSRATİYE BRİCKINDE OLDUKÇA İYİ BİR PAZAR PAYI YAPMAMIZDA OLDUKÇA KATKISI OLAN BİR HEKİMİMİZDİR. BU AKSİYON SONRASINDA İKİNCİ ALTI AY İÇİN BİZLERE DESTEĞİ ÇOK DAHA FAZLA ARTACAKTIR. AĞUSTOS AYINDA DA KARŞIDAKİ ECZANELERE MAL ÇEKTİRİLMİŞTİR. GÜNDE 30 COMBICID VE 15 ZELOXİM YAZACAKTIR. DESTEĞİNİ DAHA ÖNCEDE ALDIĞIMIZ VE ECZANE AYAĞIDA GÜÇLÜ OLAN BÖYLE BİR HEKİMİMİZE YAPACAĞIMIZ AKSİYON OLDUKÇA VERİMLİ OLACAKTIR.”

İşte bu pırlanta gibi hekim günde 30 Combicid ve 15 Zeloxim yazacaktır ve kendisine alınacak olan” Erıcsson K70” cep telefonunun bedeli de sadece 380 YTL. Zaten bölge müdürü de hekime çok güveniyor;”Hekim sürekli destek aldığımız birisi olup, ağustos ayında çevre eczanelere satış gerçekleşmiştir. Bilgi ve onayınıza saygılarımla arz ederim.”

Çerkezköy Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Bey, 4 ayda 1500 kutu Zeloxim reçetesi sağlayarak, Çerkezköy’deki Pazar payını kasırga gibi yükseltirken, ödülü LCD monitörlü bir masa üstü bilgisayarı olacak.

Bölge yöneticisi de görüşmüş, hekimin desteği iyi olacakmış. Tıbbi satış temsilcisi olayı daha ayrıntılı anlatıyor; ”DR.MEHMET GÜRLER POTANSİYEL BİR DOKTOR. GÜNDE 80 HASTA BAKMAKTADIR. KIRAÇ SAĞLIK OCAĞIN REÇETELERİ %80'İ 3 ECZANEYE DAĞILMAKTADIR. SADECE AĞUSTOS AYINDA 3 ECZANEYE TOPLAM 150 ZELOXİM VE 100 ADET COMBİCİD VERİLMİŞTİR. AFERİN’LER 500 KUTUYU GEÇMİŞTİR. MAL FAZLASIZ OLAN BU SATIŞLARIN HEMEN HEMEN TAMAMINI MEHMET GÜRLER ERİTMEKTEDİR. İMS BRİCK SIRALAMASINA BAKILDIĞINDA HARAMİDERE-KIRAÇ SADECE İSTANBULUN DEĞİL TÜRKİYE’NİN DE EN BÜYÜK BRİCKİDİR. MEHMET GÜRLER BİZE PAZAR PAYINDA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAKTIR. PAZAR PAYI EN AZ 2 PUAN FARK ETTİRECEKTİR.” Dr. Mehmet Gürler’in armağanı ise Vestel PD800 Portable DVD Player.

Uzm. Dr. MURAT BAĞCI ve Uzm. Dr. HAKAN KARAGÖZLÜ Aydın Devlet Hastanesi’nde ortopedi uzmanı olarak çalışıyor. Aylık 300 YTL yakıt yardımı alıyor biri. Birinin de anlaşılan teknesi var. Firmayı da yıllık yakıt sponsoru yapmış.

Uzm.Dr. ERAY BALTACI, Uzm.Dr.İSMAİL KÜÇÜKTAŞ, Uzm.Dr.FİGEN KÜÇÜKTAŞ ve Uzm.Dr.MUSTAFA AY, Aydın 82. Yıl Devlet Hastanesi’nin dört ortopedi uzmanı. Firma kayıtlarında “TOSHIBA SATELLİTE L10- 205 DOTHAN 1,7GHZ 512 MB 40 GB LAPTOP (2 ADET), NİKON DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNASI D70S KIT (1 ADET)”notu buluyor. Hekimlerden hangisinin fotoğraf çekmeye meraklı olduğuna dair ise not düşülmemiş.

Fethiye Devlet Hastanesi Pediatri Servisi’nde görevli Uzm.Dr.HALİL CANDEMİR ve Uzm.Dr.SERMET ŞENRENÇBER için de “TOSHİBA LAPTOP MODEL L20-101 SATELLİTE(1 ADET), HP PAVİLLİON LAPTOP DV4254EA-EK970EA(1 ADET)” diye not var.

Bir not da Dalaman Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. SERDAR BAYSOY için. Dr. Serdar Bey, anlaşılan firma sayesinde SONY KLV-Im1 32''LCD TV sahibi olmuş.

***************

Firmanın hediyelik eşya mağazasında yok yok. Bu çeşit bolluğunda hekimlere tek düşen beğendiklerini, istediklerini mağazanın tezgahtarlarına pardon satış elemanlarına bildirmek. Mağazanın en iyi tarafı ise mağazada para geçmemesi. Onun yerine hekim borcunu bir biçimde mağazaya ödüyor.;

19'' LCD EKRAN, OTO CD ÇALAR, BÜRO TİPİ MİNİ BUZDOLABI, SONY 203E KAMERA, YEDEK BATARYALI, CEP TEL, BİLGİSAYAR PARÇASI, LAP-TOP, NİKON 8800DİGİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ, SONY DVD KAMERA, OFİS TAKIMI, BOSE ACOUSTİMASS 6SES SİSTEMİ, ACER TRAVELMATETM4104WLMI NOTE BOOK, SONY DSC-H1 DİGİTAL FOTOĞRAF MAK./ LCS-HA, BEKO BULAŞIK MAKİNESİ, ANKEM KONGRESİ.(EŞLİ), ÇOK FONKSİYONLU MÜZİK SETİ, HP PHOTOSMART R717 DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ, SONY 107 EKRAN LCD TV, HAZIRANDA EŞLİ KBB KONGRESİ, ARÇELİK 82 EKRAN TV 4582 PIP 100 HZ VD, NOKİA N 70 CEP TELEFONU, VESTEL ZETA 82 TV, ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE, KLİMA, ADLER ET-3600 MOTORLU KOŞU BANDI, TOSHIBA LAPTOP, PHILIPS 17 PF 4310 17''LCD TV., ARÇELİK,METALİK RENKLİ SU SEBİLİ, PANASONİC NV -GS 21 MİNİ DV KAMERA,SAMSUNG 913 V 19'' MONİTÖR, SAPHİRE X800 GT 256 MB EKRAN KARTI, ARÇELİK 4003 YS 12.000 BTU KLİMA, AVERMEDİA CARDBUS PLUS PCMCIA TV KARTI, TOSHIBA 29 VH 36 G 72 EKRAN 100 HZ TV, SONY HC-42 (1.5 MP SD) KAMERA, BEKO D-8300 SM DİFÜZYON İKİ KAPILI NOFROST BUZDOLABI, ARÇELİK SJS 4900 ÇAMAŞIR MAKİNASI, NOKİA 6680 SMART PHONE CEP TELEFONU, SAMSUNG D 500 CEP TELEFONU, BEKO D 9459 NM DİFÜZYON NO- FROST İKİ KAPILI DERİN DONDURUCULU BUZDOLABI, VESTEL MİLENİUM TFS 51 EKRAN LCD TV, BEKO D-2001 DİFÜZYON BULAŞIK MAKİNASI, BOSH KLİMA ÜRÜN KODU:B1ZKI/A 12105, SONY DİGİTAL FOTOĞRAF MAKİNASI MODEL DSC T7, TOSHIBA SATELLİTE L10- 205 DOTHAN 1,7GHZ 512 MB 40 GB LAPTOP, NOKİA 6630 CEP TELEFONU, TOSHIBA PRO M70-125 SATELLİTE LAPTOP, EPSON STYLUS RX620 ÇOK FONKSİYONLU YAZICI ARABA MP3 ÇALAR, ARÇELİK 55 EK.TV, ARÇELİK 84 EKR TV, PRELLİ KAR LASTİK, ARÇELİK 70 EKRAN TV, CANON DİGİTAL KAM, BEKO SU SEBİLİ, VESTEL BUZDOLABI, SONY EV SİNEMA SİSTEMİ, SONY KAMERA, ARÇELİK DVXLİ DVD PLAYER, SONY 72 EKRAN TV, VESTEL DVD OYNATICI, SONY SES SİSTEMİ, SONY SDM HS 75 PM MONİTÖR, ÇEKYAT KANEPE, ZELOXİM SİNEMA AKSİYONU, COMBICID SİNEMA AKSİYONU, ARÇELİK SİLVER FIRIN

Hiç yorum yok: