18 Mayıs 2008 Pazar

Doktorlara "sahte malulen emeklilik" davası

"SAHTEKAR DOKTOR"LARA DAVA


"Bazı SSK'lı hastalara sahte belge düzenleyerek malulen emekli ettirdikleri" iddiasıyla başlatılan soruşturmanın 2. ayağında doktorlara dava açıldı.


Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktorların da aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında, "sahte oldukları belirtilen raporları yeteri kadar incelemedikleri" ve "hastaları yeteri kadar muayene etmedikleri" gerekçesiyle "görevi kötüye kullanmak" ve "görevi ihmal" suçundan dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden tarafından Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinde, daha önce bazı SSK'lı hastalara sahte evrak düzenleyerek malulen emekli olmalarını sağlayan kişiler hakkında dava açıldığı hatırlatıldı.


İddianamede, 2004-2005 yılları içinde yapılan incelemelerde bağırsak kanseri (Rectum Ca) teşhisiyle başvuran SSK'lı hastalar Muttalip Kaya, Emin Okumuş, Nemetullah Ayhan, Mete Tozo ve Halim Gülcü isimli kişilerin bağırsak kanseri gibi bir hastalıklarının olmadığının tespit edildiği, bu hastalıkla ilgili poliklinikte muayenelerinin yapılmadığının görüldüğü belirtildi.

Orijinali bir bayana ait olan patoloji raporunun isim değiştirilerek kullanıldığı halde, sağlık kurulunda görevli doktorların hastayı muayene etmeden bu hastalıkla ilgili belge tetkik ve tahlilleri değerlendirmeden poliklinik muayene neticelerini bildiren yazıyı incelemeden sağlık raporunu imzaladıklarının belirlendiği ifade edilen iddianamede, Sağlık Kurulu'nun toplanarak hastayı görmek, kimlik kontrolünü yapmak, gerektiğinde soru yöneltmek ve rapor ekindeki bilgi ve belgeleri incelemekle yükümlü olduğuna dikkat çekildi.


İddianamede, toplantıda verilen kararlar doğrultusunda heyet raporunun sonradan daktilo edilerek yeniden imzalandığı, bu haliyle el yazılı heyet raporunda başkan ve üye sıfatıyla imzaları bulunan hekimlerin görevlerini ihmal ettiklerini ve düzenlenen heyet raporuna istinaden ilgililerin, malulen emeklilik işlemlerini başlatarak kurum zararına sebebiyet verdikleri belirtildi.

İddianamede ayrıca, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak-Burun Boğaz Anabilim Dalında Öğretim Görevlisi Şaziye Armağan İncesulu, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli 7 uzman doktor, SSK Ulucanlar Göz Hastanesinde bir uzman doktor ile SSK Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli bir uzman tabip hakkında 765 sayılı TCK'nın "görevi ihmal" suçunun düzenleyen 230/2. maddesi ve ceza artırımını öngören 80. maddesi uyarınca 4.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.


Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli 8 doktor ile SSK Ulucanlar Göz Hastanesi'nde görevli 2 doktor hakkında ise 765 sayılı TCK'nın 230/2. maddesi uyarınca 3 yıla kadar hapis cezasının istendiği iddianamede, SSK Dışkapı Hastanesi Etlik 2. Cerrahi Polikiliği'nde sekreter olarak çalışan bayan hakkında ise tedavi amaçlı olarak hastaneye gelen hastaları belli özel sağlık kuruluşlara yönlendirmek suretiyle menfaat temin ettiği ve görevini kötüye kullandığı iddiasıyla 765 sayılı TCK'nın 240 ve ceza artırımını öngören 80. maddesi uyarınca 4.5 yıl hapis cezası talep edildi.

İHA

23-03-2006

http://www.medimagazin.com.tr/haber_36903.html

Hiç yorum yok: