10 Mayıs 2008 Cumartesi

Eskişehir'de ilaç yolsuzluğu operasyonu

İlaç yolsuzluğu davası genişliyor
24/03/2007

Eskişehir'de, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu'nun eczacı eşi Ayten Sarıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişinin "evrakta sahtecilik yaparak kamu kurumunu dolandırma" iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi.

Eskişehir'de, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu'nun eczacı eşi Ayten Sarıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişinin "evrakta sahtecilik yaparak kamu kurumunu dolandırma" iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi.
Başsavcılığa yazılan müzekkereye cevap gelmediğini bildiren mahkeme heyeti, Emekli Sandığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın hazırladığı soruşturma raporunun ulaştığını belirtti. Savcının rapor doğrultusunda soruşturma yapması için gerekli sürenin tanınması için dava 25 Mayısa ertelendi.

Teftiş kurulu raporu

Emekli Sandığı Teftiş Kurulu Başkanlığının hazırladığı rapora göre, davaya konu olan Kuvvet Eczanesinin Emekli Sandığı ile olan sözleşmesinin 7 yıl süreyle iptal edilmesine karar verildi. Sağlık karnelerini eczaneye bırakıp kötüye kullanılmasına zemin hazırladıkları iddia edilen 23 kişiye bir yıl süreyle sağlık karnesi düzenlenmemesi kararlaştırıldı.

Emekli ve hak sahiplerinden, sahte reçete düzenlettiren veya kullandıran toplam 25 kişinin Emekli Sandığını zarara uğratmaktan sorgulanması talep edildi. Emekli Sandığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, muayene ve tedavi olmadıkları halde söz konusu 25 kişinin karnelerine kayıtlarda yer almayan tarih ve protokol numaralarıyla reçete yazdıklarını iddia ettiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden 13 doktor hakkında idari ve hukuki işlemlerin yapılması için raporun Cumhuriyet Başsavcılığının yanı sıra Yüksek Öğretim Kurumuna (YÖK) da gönderilmesini kararlaştırdı.

Olay nasıl gelişti?

İstasyon Mahallesi'nde 20 Temmuz 2004'te bir çöp tankerinin içinde kullanılmamış ve kupürleri kesilmiş 30 milyar lira değerinde ilaç bulunmuştu. İlaçların Kuvvet Eczanesine ait olduğu, Ocak-Ağustos 2004 tarihlerinde gazi ve yakınlarına ait 168 sahte reçeteye yazıldığı tespit edilmişti. Gazi ve yakınlarına ait sağlık karnelerinde evrakta sahtecilik yaparak ilaç yazdığı iddiasıyla Kuvvet Eczanesinin sahibi Ayten Sarıoğlu ve 4 kalfanın yargılanmasına başlanmıştı. Kalfa Hüseyin Örenboz bir süre tutuklu yargılandıktan sonra serbest bırakılmıştı.
Kuvvet Eczanesinin sahibi Ayten Sarıoğlu, olaydan bir süre sonra eczanesini kapatmıştı.

(EVRENSEL)

Hiç yorum yok: