10 Mayıs 2008 Cumartesi

İlaç Firmalarının Beyaz Eşya Dağıtımı

İlaç Firmalarının Beyaz Eşya Dağıtımı Danışmanlık Firmalarından
03 Nisan 2007, Salı

Geçtiğimiz yıllara kadar yerli sermayeli iken, yabancı bir ülkenin yatırım şirketine satılan bir ilaç firmasının tıbbi satış elemanı Farmamedya’ya, bağlantı kurulan hekim ve eczacılara buzdolabı, televizyon, cep telefonu gibi hediyelerin ne şekilde temin edilerek ulaştırıldığını anlattı.

Bilim İlaç’da yaşananların kendi firmasında da yapıldığını vurgulayan tıbbi satış elemanının verdiği bilgiye göre en geçerli yöntem hekim ve eczacılara Teknosa’nın hediye çeklerinden dağıtmak. Böylece bu tür elektronik ürünlerin faturaları hekimin adına kesilirken, garanti süresiyle ilgili bir sorun yaşanmıyor.

Bir diğer yöntem ise danışmanlık firmaları üzerinden yapılan organizasyonlar. Bu durumda da ilaç firmasının muhasebesinde dağıtılan ürünlere ait hiçbir fatura bulunmazken, dağıtılan ürünlerin kargolaması da danışmanlık firması tarafından yapılıyor ve tüm bu harcamalar danışmanlık firmasının ilaç firmasına kestiği “hizmet faturası” ile muhasebeleştiriliyor.

Öte yandan ayrıntılı bilgi ve belgeleri Farmamedya’da bulunan yabancı bir ilaç firmasının sağlık taraması adı altında yaptırdığı çalışmalar sonrası hekimlere dağıttığı Arçelik, Beko, Migros hediye çekleri bir diğer yöntem.

Ancak bu yöntemde de hediye çeklerinin danışmanlık şirketi tarafından satın alınarak, daha sonra yabancı ilaç şirketinden bedeli tahsil edilirken, yine hizmet faturası kesilmesi kuvvetle muhtemel.


http://www.farmamedya.com/index.php?module=haberler&num=d72fbbccd9fe64c3a14f85d225a046f4

Hiç yorum yok: