10 Mayıs 2008 Cumartesi

İlaçlar Çöp Konteynırından Çıktı

16 Eylül 2007

Abdi İbrahim’in İlaçları Çöp Konteynırından Çıktı

Kendisine gelen ihbarı değerlendiren polis ekipleri, 14 Eylül Cuma günü akşamüstü saatlerinde İzmir-Çanakkale karayolu üzerinde bulunan Menemen Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği yakınlarındaki bir çöp konteynırında araştırma yaptı.

Polis ekipleri, çöp konteynırda küpürleri kesilmiş binlerce ilaç tableti buldu. İlaç tabletleri polis ekiplerince toplanarak incelenmek üzere polis merkezine götürülürken, yapılan incelemede, çöpe atılan ilaçların son kullanma tarihinin henüz geçmemiş olduğu görüldü.

Bu arada çöp konteynırından çıkan ilaçların önemli bir bölümünün epilepsi tedavisinde kullanılan ve levetirasetam içeren Epixx ile depresyon tedavisinde kullanılan essitalopram oksalat içeren Citoles olduğu belirlendi.

Her ikisi de Abdi İbrahim İlaç firmasına ait olan Epixx ve Citoles’in Menemen bölgesinde faaliyet gösteren serbest eczanelerin ilaç dağıtım kuruluşları çıkışlarıyla tespit edilebileceği bildirilirken, Citales tüm hekimlerce reçete edebilirken, Epixx ancak bazı uzman hekimlerce reçete edilebiliyor.

Hiç yorum yok: