13 Mayıs 2008 Salı

'Neşter'de lüks konutlar mercek altında: Mesa Koru Sardunya Blokları; Angora Evleri; Beysukent...

Villakentler mercek altında

Neşter Operasyonu'na adı karışan Prof. Dr. Derviş Oral'ın tutuklanmasının ardından, başta "Angora Evleri" olmak üzere Ankara ve İstanbul'da bulunan villakentler, mercek altına alındı.


Neşter Operasyonu'na adı karışan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın özel doktoru ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Derviş Oral'ın tutuklanmasının ardından, polis Türkiye'nin gizli zenginlerini araştırmaya başladı. Operasyonun üçüncü ayağında tutuklanan birçok sanığın, Türkiye'nin en büyük uydu kenti olan Angora Evleri'nde villalarının olduğunun belirlenmesi üzerine polis, başta "Angora Evleri" olmak üzere, Doktorlar Yapı Kooperatifi, Beyaz Vadi Konakları, Mesa Koru Sitesi, Acarkent, Beykoz Konakları ve Polonezköy Villaları gibi Ankara ve İstanbul'da bulunan villakentlerde bulunan villaların sahiplerini araştırmaya koyuldu.

Araştırma sonunda Angora Evleri'nde tutuklanan sanıklardan Prof. Dr. Oral'ın kendisi ve oğlu Özay Oral'a ait birer adet, Tera Medikal'in sahibi Mert Aygen'e ait de altı adet villanın olduğu belirlendi. Derviş Oral emniyetteki ifadesinde, oğlu Özay Oral'a ait Angora Evleri'nde henüz inşaatı bitmemiş bir ve eşi ile kendisine ait yine aynı yerde 340 metrekarelik villasının olduğunu belirtmişti.

Hesaba yatırılan dövizler

Araştırmada, Ankara'da onlarca banka şubesinde Oral ailesinin adına yatırmış döviz hesaplarının da olduğu belirlendi.. Bu hesapların çeşitli medikal firmalarca Oral'ın hesabına nakit giriş çıkış olarak yatırıldığı saptandı. Çoğu kim tarafından yatırıldığı belirlenemeyen dövizlerin, kısa bir süre sonra çekilerek hesapların kapatıldığı belirlendi.

Tera Medikal sahibi Mert Aygen'in, Dışbank Kavaklıdere Şubesi nezdindeki şahsi hesabının yanısıra firma hesabından ve Tera Medikal ortaklarından Okan Gultan'ın hesabından muhtelif tarihlerde çekilen, toplamı 14 bin 850 doları bulan paraların, çekildiği gün, aynı saat ve aynı dakikada Derviş Oral'a ait hesaplara yatırıldığı belirlendi. Böylece gerçekleştirilen kasa-mahsup işlemi ile hesaplar arasındaki irtibatın koparılmaya, dolayısıyla bu kişinin hesabına gönderilen paraların gizlenmeye çalışıldığı dikkat çekti.

Öte yandan Ankara DGM Savcısı Ömer Süha Aldan, operasyonda sıranın ortopedi bölümüne geldiğini söyledi. Aldan, "Bu bölüm ile ilgili elimizde çok sağlam deliller var" dedi.

http://yenisafak.com.tr/arsiv/2003/mayis/01/g6.html

Hiç yorum yok: