13 Mayıs 2008 Salı

Neşter'in Ucu Mesa Koru Sitesi Sardunya Blokları'na Dayandı

Neşter'de yeni bulgular

Neşter operasyonunda doktorlarla tıbbı cihaz firmalarının ilişkileri araştırıldıkça ilginç ayrıntılar ortaya çıkıyor.


Adnan Gerger / Ankara

NTV-MSNBC

30 Nisan— Doktorların apartman aidatlarının bile firmaları tarafından ödendiği belirlendi. DGM tarafından tutuklanan Prof. Derviş Oral ise, sorgusunda trilyonlarca lira olduğu ileri sürülen malvarlığını 60 milyar liralık yıllık geliriyle açıkladı.



SSK'daki yolsuzlukla ilgili sürdürülen soruşturmada tıbbi sarf malzemesi satan firmalarla doktorlar arasında ilginç ilişkiler ve para transferleri saptandı. İddianamede yeralacak bulgulardan bazıları şöyle;

Profesör Doktor Derviş Oral ve Doktor Kenan Ömürlü'nün Barmek İnşaat'tan aldıkları lüks konutların senetlerinin Meday firması yetkilileri tarafından ödendiği belgeleriyle kanıtlandı.

Derviş Oral'ın Mesa Koru Sitesi Sardunya Blokları'ndaki konutunun aidatları firma görevlilerince imza karşılığı yatırıldı. Yine Derviş Oral tarafından Mesa firmasından satın alınan gayrimenkule ait tapu belgesi de Meday firmasının bir çalışanı tarafından alındı.

Derviş Oral, sorgulaması sırasında suçlamaları kabul etmedi. Eşi ve çocuğuyla ortak Kızılay'da bir adet muayenehane, Gölbaşı, Çayyolu, Ümitköy, Angora, Çankaya ve Bodrum'da villa ile daireleri olduğunu doğrulayan Oral, banka şubelerinde de 100 bin dolar nakit ve 44 milyar lira hazine bonosu bulunduğunu, bu serveti 60 milyar lira olan yıllık gelirleriyle sağladıklarını ileri sürdü.

Firmalarca kendisine yapılan kimi ödemelerin kongre katılım ücreti olduğunu ileri süren Oral, hastanede çalışan hemşirelerin maaşlarının vakıftan ödendiğini, bu amaçla firmalardan takılan kalp pili ve stent başına vakfa cüzi miktarda bağış alındığını doğruladı.

Oral, Okan Gültan isimli şahıs tarafından hesabına yatırılan paranın ne amaçla yatırıldığını hatırlamadığını da kaydederek Angora evlerinden almış olduğu konutun senet ödemeleriyle diğer üç adet konuta ait aidatların işlerinin yoğunluğu nedeniyle elden Meday firmasının elemanlarına verdiği, onların da banka şubesine yatırdığını anlattı. Oral, Çayyolu'nda oturduğu evin ödemelerinin tamamının Meday firması tarafından yapıldığını doğruladı.

BANKA HESAPLARI

Profesör Doktor Derviş Oral ile Trafik Hastanesi hekimlerinden Doçent Doktor Mehmet Metin'in banka hesaplarında yapılan incelemeler çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Oral ve Metin'in para transferleri için eşleri ve çocukları adına açılmış hesapları da kullandıkları ortaya çıktı.

Yine operasyon çerçevesinde gözaltına alınan Hacettepe Üniversitesi hekimlerinden Profesör Doktor Ferhan Özmen'in para transferlerinde Girişimsel Kardiyoloji Limited firmasına ait hesabı kullandığı saptandı. Firmanın hesaplarına, diğer medikal firmalar tarafından paralar yatırıldığı, bu paraları Profesör Doktor Ferhan Özmen'in çektiği belirlendi. Hesaplar üzerindeki incelemeler sürerken, doktorlar sorgularında suçlamaları reddettiler.

http://www.ntvmsnbc.com/news/213242.asp

Hiç yorum yok: