10 Mayıs 2008 Cumartesi

Çorum'da ilaç yolsuzluğu

5 milyon YTL'lik ilaç yolsuzluğu iddiası

7 Mart, 2007

Çorum'da kullanma tarihi geçmiş ilaçları, kutularında ve seri numaralarında değişiklik yaparak beş ilde piyasaya sürdükleri iddiasıyla aralarında emekli bir albayın da bulunduğu üç kişi gözaltına alındı.

Ele geçirilen ilaçların toplam değerinin 5 milyon YTL olduğu açıklandı.

Aşağı Sanayi Sitesi 8'inci Çelik sokakta bulunan F.S.'ye ait deponun önceki gün gece geç saatlerde lambasının yanık olduğunu fark eden polis ekipleri, şüphe üzerine Cumhuriyet Savcılığı'ndan gerekli izni aldıktan sonra işyerine baskın yaptı.

Depoda yapılan aramada toplam 7 bin 440 içi dolu ilaç kutusu, 25 bin 397 içi boş ilaç kutusu, 9 bin 142 fiyat kupürü ile 2 bin 991 adet prospektüs ele geçirildi.

Depoda bulunan Emekli Albay A.C.S., depo sahibi F.S. ve H.K., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Yapılan araştırmada zanlıların çeşitli yerlerden temin ettikleri son kullanma tarihi geçmiş ilaçları, seri numaraları ve son kullanma tarihleri değiştirilmiş kutularla İstanbul, İzmir, Amasya ve Tokat'ta piyasaya sürdükleri ortaya çıktı.

İlaç kutuları ve kupürlerinin İzmir'de basıldığı, son kullanma tarihi ve seri numaralarının kaşe ve klişe ile kendileri tarafından değiştirildiği belirlendi.

Gözaltındaki üç kişi emniyetteki sorgularının ardından ''Sahtecilik yapmak suretiyle devleti zarara uğratmak ve dolandırıcılık'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın geniş çaplı olarak sürdürüldüğü bildirildi.

http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&haberID=311585

Hiç yorum yok: