13 Mayıs 2008 Salı

Profesörlere de 'Neşter' değdi; ucu "Sardunya" sitesinden çıktı...

Profesörlere de 'Neşter' değdi

SSK'daki iyileştirici sarf malzemesi yolsuzluğuna yönelik başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan ünlü kalp cerrahları Prof. Derviş Oral ve Prof. Mehmet Metin tutuklandı


29/04/2003

SONER ARIKANOĞLU

RADİKAL

ANKARA - SSK'daki iyileştirici sarf malzemesi yolsuzluğuna ilişkin iddialar, iki ünlü kalp profesörüne uzandı. Ankara'nın ünlü kalp cerrahları Prof. Dr. Derviş Oral ve Prof. Dr. Mehmet Metin, 'Neşter Operasyonu' kapsamında gözaltına alındı. Oral, meslektaşı Metin ve medikal firma yöneticisi Mert Aygen'le birlikte tutuklandı.
SSK'daki tıbbi malzeme yolsuzluğuna yönelik başlayan, ancak daha sonra Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nı da içine alacak şekilde genişleyen operasyon sürüyor. Soruşturmayı yürüten Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Ömer Suha Aldan, Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat vererek yolsuzluğa adı karışan 13 kişinin daha gözaltına alınmasını istedi.

Denktaş'ın da doktoru

Aldan'ın talimatı üzerine harekete geçen organize suçlarla mücadele polisi, geçen hafta sonunda iki profesör, bir doktor ve 10 medikal firma çalışanını gözaltına aldı. Yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınan iki ünlü profesörün, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Derviş Oral ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Metin olduğu öğrenildi. Oral, son olarak KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı tedavi etmiş ve ününü artırmıştı. Gözaltına alınan doktorun ise SSK Etlik Hastanesi'nde görevli Ender Örnek olduğu belirtildi.

Emniyette sorgulanan 13 zanlıdan üçü Aldan'ın talimatıyla serbest bırakılırken, aralarında Oral, Metin ve Örnek'in de bulunduğu yedi kişi, dün Ankara DGM Başsavcılığı'na sevk edildi. Emniyet'te kalan üç firma yöneticisinin ise sorgusunun sürdüğü kaydedildi.

Savcı Aldan, ifadelerini aldığı yedi zanlıdan üçünü serbest bırakırken, Oral, Metin, Örnek ve bir firma yöneticisi olan Mert Aygen'i tutuklanmaları istemiyle Ankara 2 No'lu DGM Yedek Hâkimliği'ne sevk etti. Yedek Hâkim Hasan Şatır, Oral, Metin ve Aygen'i tutuklarken, Ender Örnek'i serbest bıraktı. İki profesör ve Aygen, Ankara Merkez Cezaevi'ne konuldu.

Çok ünlüler geldi, geçti

Daha önce de SSK'ya fahiş fiyatla malzeme sattığı öne sürülen firmaların sahip ve yöneticileri gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 50'yi aşkın firma yöneticisinden İbrahim Erdoğan, Mehmet Nazif Edin, Cezmi Mutlu, Fahri Örküp ve İsmail Uğur tutuklanmış, diğerleri serbest kalmıştı.

SSK'daki medikal malzeme yolsuzluğuna ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Kenan Ömürlü'nün de adı karışmıştı. SSK'yı trilyonlarca lira zarara uğratmakla suçlanan Prof. Ömürlü, SSK Eskişehir Hastanesi'nde görevli Doç. Dr. Barbaros Dokumacı'yla birlikte gözaltına alınmış, ancak savcının tutuklama istemine rağmen DGM Yedek Hâkimliği'nce serbest bırakılmıştı.

Hiç yorum yok: