10 Mayıs 2008 Cumartesi

RTÜK'te İlaç Yolsuzluğu

Zikir yalanının ardında 'ithal ilaç' kavgası çıktı


RTÜK Doktoru Nermin Aydın'ın aynı kurumda birlikte çalıştığı doktor arkadaşı Hayati Bice'yi, yüksek sesle ilahi kasedi dinleyip zikir yapmakla suçlamasının arkasında ithal ilaç kavgasının yaşandığı ortaya çıktı. Bice'nin zikir iddiasını haber "yapan" Hürriyet gazetesi aleyhine açtığı ve 3 milyar lira tazminat davası kazandığı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan belgeler, RTÜK'teki ithal ilaç alımıyla tartışmaları gözler önüne seriyor.

RTÜK'te Bice'nin iddialarını araştırmak üzere Veysel Şengül, Hakan Durak ve Feride Turan'dan oluşan bir komisyon oluşturuldu.

Komisyon 2003 yılı ilaç reçetelerini tek tek inceledi.

Bir örneği mahkemeye gönderilen rapora göre; 4193 hastaya düzenlenen reçetelerin 365'inin emekli personel, 3828'inin kurul personeli için düzenlendiği belirtildi.

Bu reçeteler içinde, 95 adet "Tavanic" ilacının 87'sinin, Dr. Nermin Aydın, 2'sinin Dr. Hayati Bice ve 6'sının sağlık kurumlarınca reçetelendiği belirlendi.

53 reçeteye yazılan "Panto" ilacının 49'unun Dr. Aydın, 4'ünün Dr. Bice tarafından yazıldığı kaydedildi.

Bu iki ilaçtan 136'sının Dr. Aydın, 6'sının Dr. Bice tarafından yazıldığı belgelenmesine rağmen, Üst Kurul'a sunulan raporda, "..İki ilacın gerek Dr. Bice, gerek sağlık kurumlarınca da reçetelendiği, dolayısıyla Dr. Aydın'ın bu pahalı ilaçları fazla yazmadığı..." ifadesine yer verilmesi dikkat çekti.

BEHÇET GÜNGÖR, ANKARA

Yeni Şafak

http://yenisafak.com.tr/arsiv/2004/eylul/24/g06.html

Hiç yorum yok: