10 Mayıs 2008 Cumartesi

Sahte ilaç çetesinde 1 profesör, 9 doktor

Hazırladıkları sahte kupürlerle 3 milyon YTL’lik ilaç vurgunu yapan, aralarında bir profesör, 8 doktor ve 15 eczacının da bulunduğu çete eşzamanlı operasyonla çökertildi. Baskınlarda 3 kamyon dolusu ilacın yanı sıra bir Uzi ve 16 adet M-60 marka uzun namlulu silah bulundu.

İstanbul’da geçtiğimiz mart ayında elebaşılığını eczacılık fakültesi mezunu Burç Ecza Deposu sahibi Saim Cimşit’in yaptığı çeteye yönelik ikinci operasyonda, devleti en az 3 milyon YTL dolandırdığı belirtilen 63 kişi gözaltına alındı.

Mart ayında yaptıkları operasyonun ardından Cimşit’in bağlantıda olduğu isimleri incelemeye alan polis, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde görevli Prof Dr A. Ş.D. ile Nörolog S.Ö. ile 8 doktor ve 15 eczacının da aralarında bulunduğu 63 kişiyi 5 ildeki 80 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Operasyonlar sırasında 3 kamyon dolusu ilaç ve bir adet Uzi ve 16 adet M-60 marka uzun namlulu silah bulundu. Çetenin hazırladığı sahte kupürle son kullanım tarihi geçmiş ilaçları eczanelere verdiğini açıklayan polis, “Çeteyle çalışan doktorlar yüklü bir komisyon karşılığı bu ilaçları reçetelere yazıyor, hastaları bağlantıda oldukları eczanelere yönlendiriyordu” açıklamasında bulundu.

LÖSEMİLİ BEBEKLERE BİLE ACIMAMIŞLARDI

MALİ Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen mart ayı başında, 5 ecza deposu, 14 eczane, 2 matbaa ve 23 eve baskın düzenlemiş, ikisi eczane sahibi ka 43 kişi gözaltına alınmıştı. Bu operasyonda 17 milyon YTL’lik sahte, çalıntı ve son kullanma tarihi geçmiş ilaç ele geçmişti. Şebekenin özellikle bin ile 9 bin YTL arasında değişen kanser ilaçlarını piyasaya sürdüğü belirlenirken, 10 ayrı suçtan adliyeye sevk edilen 14 kişi tutuklanmıştı. Operasyonda lösemi hastası bebeklerin tedavisinde kullanılan bir TIR dolusu bebek mamasının yakalanması ise sağlık tacirlerinin acımasızlığını gözler önüne sermişti.

Devrim TOSUNOĞLU

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=99055,3

Hiç yorum yok: