18 Mayıs 2008 Pazar

Sahte Raporla Emeklilik

Doktorlara sahte emeklilik davası

ANKARA

Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı SSK’lılara usulsüz malulen emeklilik sağlanmasıyla ilgili olarak 30 doktor hakkında soruşturma başlattı.

SSK’dan usulsüz şekilde malulen emekli olanlar hakkında daha önce dava açan başsavcılık, aralarında dönemin SSK Dışkapı Hastanesi Başhekim Yardımcısı İbrahim Çolak’ın da bulunduğu raporları onaylayan 30 doktor hakkında Ankara Valiliği’nden soruşturma izni istedi. Valiliğin soruşturma izni vermesi üzerine, doktorlar Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz ettiler, ancak itiraz reddedildi.

Malulen emeklilik işlemlerinin, eski bir hasta için düzenlenmiş rapora dayandığı, doktorların, Ankara Numune Hastanesi’nden alınan söz konusu raporları onayladıkları ifade edildi. Soruşturmanın, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçlarından yürütüldüğü öğrenildi. Konuyla ilgili olarak, SSK’lılara usulsüz malulen emeklilik sağladığı ileri sürülen Hasan Acar ile malulen emekli olan 7 kişi, ‘sahte resmi belge düzenlemek’ ve ‘kamu kurumunu dolandırmak’ suçlarından Ankara 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.

05.01.2006

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=22030,4&tarih=05.01.2006

Hiç yorum yok: