18 Mayıs 2008 Pazar

SSK'da Emeklilik Skandalı

Erkeklerin niye rahmi var?

SSK'da bazı erkeklerin 'rahim kanseri' nedeniyle malulen emekli olduğu anlaşıldı! Gözaltına alınan 12 kişiden biri tutuklandı. Malulen emeklilerle ilgili 'geriye dönük inceleme' başlatıldı

24/02/2005

RADİKAL - ANKARA - Adı bir süreden beri ilaç ve sarf malzemesi alımı yolsuzluklarıyla birlikte anılan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), şimdi de
emeklilik skandalıyla gündemde. Bazı erkeklerin sahte belgelerle 'rahim kanseri' olmuş gösterilerek kurumdan malulen emekli edildiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan ve aralarında bir SSK çalışanının da yer aldığı 12 kişiden biri tutuklandı.

SSK'da sahte evrak kullanılarak emeklilik işlemleri yapıldığı yolunda bazı duyumlar alınması üzerine harekete geçen mali polis, çeşitli SSK hastanelerinde malulen emeklilik işlemleri için sahte evrak düzenlendiğini belirledi. Araştırma sonucunda SSK'lı bazı erkeklere, 'rahim kanseri' olduklarını gösteren sahte belgelerle malulen emeklilik hakkı kazandırıldığı saptandı.

Sahte evrakla kendilerini rahim kanseriymiş gibi gösterip emekli olan 53 yaşındaki M.K., 34 yaşındaki H.G., 44 yaşındaki N.A., 52 yaşındaki E.O., 37 yaşındaki M.T. ve sahte evrakla sakat raporu almaya çalışan H.K. ile M.K. gözaltına alındı.

'Çete' suçlaması

Mali polis, olayla ilgili olarak Ankara SSK'da idari personel olarak çalıştığı belirtilen S.K. ile sahte raporları temin eden Y.D., D.D., C.K. ve Hasan Acar'ı da gözaltına aldı. İş takipçisi olduğu belirlenen Hasan Acar'ın üzerinden "Bu parayı malulen emekli etmek için aldım" yazılı senet çıktığı öğrenildi.

Aracıların, sağlıklı oldukları halde malulen emekli olmak isteyen SSK'lılardan, sahte evrak için 5 ila 7 bin YTL aldıkları belirtildi. Gözaltına alınan 12 zanlı, 'teşekkül oluşturmak suretiyle evrakta sahtecilik yapmak' ve 'sahte belge düzenleyerek devleti zarara uğratmak' suçlarından dün adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcı, yedi kişiden birini serbest bırakırken, Hasan Acar, M.K., H.G., M.A., E.O. ve M.T.'yi tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderdi. Nöbetçi Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesi, Acar'ı 'birden çok kez kamu kurumunu dolandırma ve sahte evrak tanzimi' suçlarından tutuklarken, diğer beş kişiyi serbest bıraktı.
Bu arada, son bir yıl içinde yaklaşık 40 bin kişinin malulen emeklilik amacıyla SSK'ya başvuruda bulunduğu, SSK müfettişlerinin emekli
edilenlerle ilgili geriye dönük inceleme başlattığı öğrenildi.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=144581

Hiç yorum yok: