16 Haziran 2008 Pazartesi

Bursa'da yaşlıların sağlık karnesiyle ilaç vurgunu

10-06-2008
Yaşlıların sağlık karnesiyle ilaç vurgunu

BURSA’da, yardım vaadiyle kandırdıkları yaşlıların sağlık karnelerine usulsüz ilaç yazarak, devleti en az 200 bin YTL zarara uğrattıkları iddia edilen pratisyen hekim H.C. (51) ile eczacı B.S.'nin de (26) aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Orhaneli İlçesi'nde sağlık ocağında pratisyen hekim olarak çalışan H.C. ile eczacılık yapan arkadaşı B.S.’nin, özellikle yaşlı ve okuma yazma bilmeyen hastaları “Size yardım edeceğiz” diyerek kandırdıkları, sağlık karnelerine usulsüz ilaç yazıp devleti zarara uğrattıklarını belirledi. Kupürünü kesip bedelini devletten alan zanlıların, aynı ilaçları fiyatından çok ucuza özel hastane ve sağlık kuruluşlarına sattığı belirlendi. Zanlıların yakalanması için operasyon başlatan polis, pratisyen hekim H.C., eczacı B.S. ile eşi V.S., kayınpederi Y.Ç. (56) ile eczanede kalfa olarak çalışan M.B. (20) ve N.U.’yu (23) gözaltına aldı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda sağlık karnesi, çuvallar içersinde kupür ve ilaçlar ele geçirildi.

Devleti en az 200 bin YTL zarara uğratmakla suçlanan zanlılar, sorgularının ardından, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Devlet aleyhine nitelikli dolandırıcılık yapmak’, ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevkedildi.

Hürriyet / Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA, (DHA)

Hiç yorum yok: