16 Haziran 2008 Pazartesi

Gaziantep'te Yolsuzluk İddiası: 3'ü doktor 23 gözaltı

13-06-2008
Yolsuzluk iddiası: 3'ü doktor 23 gözaltı

Gaziantep'te devlet hastanelerine malzeme alımları için açılan ihalelerde yolsuzluk yaptığı iddia edilen ve aralarında bir hastane müdür yardımcısı ve 3 doktor ile 1 satın alma memurunun da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Çetenin bugüne kadar yaptığı usulsüzlükler sonucu devleti yaklaşık 10 milyon YTL zarara uğrattığı belirtilirken, zanlılar 5 günlük sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgeye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerince, "Deva-27" adı altında yaklaşık 7 aydır sürdürülen çalışmalarda, 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde açılan ihalelerde ve doğrudan temin yolu ile gerçekleştirilen tıbbi malzeme alımlarında, firma sahipleri ile kamu görevlilerinin anlaşarak normal fiyatın üstünde malzeme alımı yaptıkları tespit edildi.

Bu şekilde menfaat sağladıkları, ihale şartnamelerinin ihale verilecek firmalara göre düzenlendiği, yaklaşık maliyetlerin firmalara bildirildiği, yüzde karşılığında ihalelerden para alındığı, firmaların elindeki malzemelerin özellikleri ve türüne göre şartnameler hazırlandığı yönünde bilgilere ulaşan polis, eş zamanlı operasyon ile içerisinde satın almadan sorumlu bir hastane müdür yardımcısı, 3 doktor ve satın almadan sorumlu bir memurun da bulunduğu 23 kişiyi yakaladı. Olayla ilgili Gaziantep'te 21, Adana'da 1 ve Kahramanmaraş'ta 1 kişi gözaltına alındı.

Çetenin doğrudan satın alınan malzemelerin şartnamelerini firmalara göre ayarladığı, önceden görüşülen firmalara yaklaşık bedelin bildirdiği ve karşılığında da belirli bir yüzdeyi kendilerine menfaat olarak sağladıkları belirlendi. Şahısların bu yolla devleti yaklaşık 10 milyon YTL zarara uğrattıkları tespit edildi.

25 Aralık Devlet Hastanesi Satın Almadan Sorumlu Müdür Yardımcısı E.S., doktorlar S.K. ve A.M., Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde doktor S.Y. ve satın almadan sorumlu memur A.K. ile firma sahipleri M.C, M.D, Y.Y, M.A, S.Ş, H.D, M.T, M.B, A.K, T.Y, M.A.K, A.U, G.S, A.T, E.B, H.K, Y.K ve R.B, emniyette 5 gün süren sorgularının ardından haklarında kamu ihalelerine fesat karıştırmak, yolsuzluk, rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından hazırlanan tahkikat evrakı ile Gaziantep Adliyesi'ne sevk edildi.
AA

Hiç yorum yok: