16 Haziran 2008 Pazartesi

THY’de taciz iddiası iki doktoru görevinden etti

06-06-2008
Taciz iddiası iki doktoru görevinden etti

Türk Hava Yolları (THY), kurumdaki R.E., isimli bir doktorun bazı hostes adaylarını muayene sırasında taciz ettiği iddiasına ilişkin, soruşturma başlatıldığını bildirdi.

THY’den yapılan yazılı açıklamada, taciz iddiasıyla ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir resmi başvuru ve şikayette bulunulmadığı ancak iddialarla ilgili araştırma ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Ayrıca, iddia ile ilgili haberlerde adı geçen P.B isimli biri kadın iki doktorun, daha önceden aralarında yaşadıkları tartışma ve çekişmenin iş ortamında huzursuzluğa neden olduğu gerekçesiyle iş akitlerinin bir süre önce feshedilerek görevden alındıkları kaydedildi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir internet sitesinde "hostes adaylarının muayene sırasında taciz edildiği" yönünde yer alan iddialarla ilgili olarak bugüne kadar THY’ye herhangi bir resmi başvuru ve şikayette bulunulmadığı belirtildi. Açıklamada, haberde sözü edilen iddialarla ilgili araştırma ve soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, iki doktorun görevine son verildiği ifade edilerek, "Haberlerde adı geçen iki doktor, bir süredir aralarında tartışma ve çekişme yaşandığı, bunu iş ortamına yansıtılarak huzursuzluğa neden olduğu gerekçesiyle bir süre önce iş akitleri feshedilerek görevden alınmışlardır" denildi.

THY'de geniş çaplı bir soruşturma başlatılması ve tacize uğrayan hostes adaylarının da ifadelerine başvurulması bekleniyor.

UÇUŞ HEKİMİ OLMAMASINA RAĞMEN MUAYENEDE ISRARCI OLDU

Airporthaber.com'un haberine göre aile hekimi olan doktor R.E., hostes adaylarını aldıkları sağlık raporuna rağmen yarı çıplak olarak sedyede muayene ettiğini elle ve sözle tacizde bulundu. Bazı adayların durumu THY yönetimine daha önce bildirmelerine rağmen herhangi bir soruşturmanın açılmadı. Görüşüne başvurulan doktor R.E. ise suçlamaları reddederek, sadece görevini yaptığını ifade etti.

THY'yi sarsan skandal şöyle gelişti:

THY yaz dönemi için görevlendireceği kabin memuru adaylarından yazılı ve sözlü mülakatta başarılı olanlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş ilgili hastanelerden 'uçuşa elverişlidir' raporu alarak THY Uçuş İşletme Başkanlığı Sağlık Müdürlüğü'ne geldi. Alınan sağlık raporunun yeterli olmasına rağmen Dr. R.E., bütün adayları yeniden kontrolden geçirmek istedi. Uçuş hekimi olma özellikleri taşımamasına rağmen yetkisini kullanan ve aile hekimi olan Dr. R.E., muayene sırasında bazı adayları elle ve sözle taciz etti. Rahatsızlık duyan ve kendilerinden önceki dönemde böyle bir uygulama ile karşılaşmadığını bilen hostes adayları durumu yönetime iletti. Ancak soruşturma açmayan yönetim, skandalın haber sitelerinde patlak vermesi üzerine bugün yaptığı yazılı açıklama ile iki doktoru görevden aldığını duyurdu.

Milliyet

Hiç yorum yok: