16 Haziran 2008 Pazartesi

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde ilaç yolsuzluğu soruşturması

11-06-2008
TRT İzmir'de ilaç yolsuzluğu soruşturması

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde, yüksek meblağlı kanser ilaçlarının kullanımının son yıllarda artması üzerine, kurum müfettişlerinin 2 hafta önce inceleme başlattığı iddia edildi.

Yapılan araştırmalarda, bazı çalışanların ve yakınlarının sağlık karnelerinin kullanılarak yüz binlerce YTL'lik ilaçların yazıldığı, bazıları için de sahte heyet raporları düzenlenerek kişiyi malulen emekliye ayırdıkları ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak aralarında sanatçıların da bulunduğu 13 TRT çalışanı hakkında işlem başlatıldığı kaydedildi. Kurumda deprem etkisi yapan olayın, Y.N. Eczanesi sahibi D.B. tarafından organize edildiği, bu kişinin ilaç alınması için kendisine bırakılan TRT çalışanlarının yakınlarına ait karneleri kullanarak, sahte heyet raporları hazırlattığı, sağlam olan kişilerin kanser hastası olarak gösterildiği iddia edildi.

Eczane sahibi D.B.'nin hepsinin üzerinde Dokuz Eylül Üniversitesi amblemi bulunan sahte heyet raporu belgesi hazırladığı, yine bazı doktorlara ait sahte kaşeler yaptırıp karne sahibinin haberi olmadan düzenlediği raporlarla kurumu dolandırdığı ileri sürüldü. İncelemelerde, ilaçların kuruma fatura edildiği belirlendi. Heyet raporlarının üzerinde fotoğraf olması gerekirken, hepsinde de aynı tarih ve numara bulunan fotoğrafsız sahte raporlara, kurum personeli tarafından ödeme yapıldığı da kaydedildi. Ödeme yapan kurum personelinin savunmalarında 'dikkatimizden kaçmış' dedikleri öne sürüldü. D.B.'nin, olayla ilgili avukatı Hasan Ö. ile birlikte müfettişlere ifade verdiği, sahte belge hazırlamakla ilgili tüm suçlamaları kabul ettiği ve zararı faiziyle birlikte ödemeyi taahhüt ettiği öğrenildi. TRT yetkililerinin olayla ilgili cumhuriyet savcılığına henüz suç duyurusunda bulunmadıkları aktarıldı. İnceleme sonunda 13 TRT personeline görevden el çektirildi.

Zaman / Özdemir Özkan, İzmir, Cihan

Hiç yorum yok: