13 Mayıs 2008 Salı

Bürokrasiye de `Neşter`

`Neşter Operasyonu` kapsamında dört SSK bürokratı, bir profesör ve iki firma sahibi gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan Dr. Örnek, bilirkişi çıktı

SONER ARIKANOĞLU

RADİKAL

ANKARA - `Neşter Operasyonu `nun dünkü hedefi, eski bürokratlar oldu. SSK `daki medikal malzeme yolsuzluğunun ortaya çıkmasından sonra pasif göreve çekilen eski SSK Genel Müdürvekili Demir Atasoy , eski genel müdür yardımcıları Cahit Pekyardımcı ve Ertan Rıfat Telhan`la eski Satınalma Daire Başkanı Fikri Üçgül , DGM savcısı Ömer Süha Aldan `ın talimatıyla gözaltına alındı. Rüşvet almak, ihalelere fesat karıştırmak ve SSK `yı zarara uğratmakla suçlanan bürokratlar poliste sorgulanıyor.

Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi `nin ünlü kalp cerrahlarından Prof. Dr. Ferhan Özmen `le SSK `ya fahiş fiyatla medikal malzeme satan firma sahipleri Azmi Çelik ve Akın Canku da gözaltına alındı. Tutuklu zanlılardan Mehmet Nazif Edin , DGM `ye verdiği ifadede, SSK `daki vurgundan Fikri Üçgül ve Cahit Pekyardımcı`yı sorumlu tutmuştu.

Halen SSK yönetiminde bulunan bazı bürokratların da yolsuzluğa karıştığı, gözaltına alınmaları için Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu `nun izin verdiği belirtildi.

Önceki gün tutuklanan ünlü kalp cerrahı Prof. Derviş Oral ile TERA firması sahibi Mert Aygen `in aynı şubede banka hesaplarının olduğu, Aygen `in hesabından Oral `ın hesabına yüklü miktarlarda para transferi yapıldığı belirlendi. Tanesi 300 bin dolardan sekiz villası olduğu ortaya çıkan ve suçlamaları reddeden Oral , `Ünlü bir cerrahım. Malvarlığımın ve paramın çok olması doğal` dedi. Yolsuzluğa adı karışan 700` e yakın kişinin banka hesapları ve malvarlıkları araştırılıyor.

Hafta sonu gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan SSK Etlik Hastanesi doktoru Ender Örnek `in, aynı soruşturmada daha önce gayriresmi bilirkişilik yaptığı ortaya çıktı. Savcı Aldan , soruşturmanın ilk aşamasında Örnek`in bilgisine başvurdu. Ancak Örnek`in de yolsuzluğa karıştığı anlaşılınca gözaltına alındı. Örnek`in de iddianamede sanıklar arasında yer alacağı öğrenildi.

2003-04-30 Radikal

Hiç yorum yok: