21 Mayıs 2008 Çarşamba

Özel hastane ve doktorlara suç duyurusu

21-05-2008


Edirne'de doğum için özel bir hastaneye giden genç kadının, karnındaki bebeğinin öldüğünün tespit edilmesine rağmen sezaryen yerine suni sancı verilmesi sonucu öldüğü iddia edildi. Genç kadının ailesi, hastane ve görevli doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Bir erkek çocuğu olan M.D (30), ikinci çocuğuna hamile kaldı ve hastane doktorlarından Opr. Dr. B.C.Y'ye kontrollerini yaptırdı. Dün sabah saatlerinde sancıları sıklaşan M.D'yi çiftçilikle uğraşan eşi A.D (33) hemen hastaneye götürdü. Burada Opr. Dr. B.C.Y yaptığı kontrollerin ardından bebeğin anne karnında hayatını kaybettiğini tespit etti. Bunun üzerine sezaryenle bebeği almayan doktor, M.D'ye suni sancı veren iğne yaptırdı. Aradan geçen süre içinde doğum gerçekleşmedi ve akşam saatlerinde fenalaşan M.D, kalp masajı ile hayata döndürülmeye çalışıldı. Ancak yapılan müdahaleler yetersiz kaldı ve M.D ambulansla Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak genç kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç kadının cenazesi, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Kızının hastaneye sağlıklı bir şekilde gittiğini belirten baba R.Ö, 'Kızımın sancıları tutunca hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak burada kızımı sezaryen yerine suni sancı ile doğum yaptırmak istediler. Biz karşı çıktığımız halde normal doğum için doktor ısrar etti ve kızım bebeği tarafından zehirlenince hayatını kaybetti' dedi. Olayın ardından şok geçiren aile ise Opr. Dr. B.C.Y hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürerken, 1 çocuk annesi M.D yaşadığı Karabulut köyünde ikindi vakti kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hastane Başhekimi Opr. Dr. T.G ise 19 Mayıs 2008 tarihinde saat 10.00 sıralarında M.D'nin 38 haftalık hamileyken bebek hareketinin yetersiz olduğu şikayetiyle kendilerine başvurduğunu belirterek, 'Ultrason ve NST bulguları sonucunda uzman doktorumuz tarafından bebeğin yaşamadığı tespit edilmiştir. Aileye gerekli bilgi verilmiş ve hastanın normal doğum planlanarak yatışı yapılmıştır. Her şey doğal seyrinde ilerlemiş, doğumun başlaması nedeniyle hasta doğumhaneye alınmıştır. Doğum esnasında hastanın ilk ıkınması ile birlikte genel durumu bozulmuş, gerekli müdahaleler yapılmış ve kardiyoloji biriminin desteğine ihtiyaç duyulmuştur. İhtiyaç duyulması üzerine Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Hastanemizin ve Fakülte Hastanesi'nin tüm imkanlarının kullanılmasına rağmen hastamızın hayatını kaybetmesi bizleri de üzmüştür. Aileye başsağlığı diliyoruz' ifadelerini kullandı.

Star

Hiç yorum yok: