13 Mayıs 2008 Salı

'Neşter'de Meday'dan "konut edindirme" kıyağı

'Profesörlere rüşvet' belgelendi

SSK'ya fahiş fiyatla malzeme satan firmaların, Prof. Dr. Oral ve Prof. Dr. Metin'in hesaplarına binlerce dolar yatırdığı anlaşıldı. Oral'ın eşinin 200 milyarlık kart borcunu da firmalar üstlenmiş

RADİKAL

01/05/2003
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=73780

SONER ARIKANOĞLU

ANKARA - Neşter Operasyonu'nun tutuklu profesörleriyle SSK'ya fahiş fiyatla tıbbi malzeme satan firmalar arasındaki rüşvet belgelendi. Firmaların, pazartesi günü tutuklanan Prof. Dr. Derviş Oral ve Prof. Dr. Mehmet Metin'in hesaplarına binlerce dolar yatırdıkları belirlendi.

Aygen'in, Dışbank Kavaklıdere Şubesi'ndeki hesabından Prof. Dr. Derviş Oral'ın aynı bankadaki hesabına 14 bin 850 dolar transfer ettiği belirlendi. Aygen'in, Prof. Dr. Mehmet Metin'in eşi Ayşe Özden Metin'in Akbank Necatibey Şubesi'ndeki hesabına ise 181 bin 300 dolar yatırdığı tespit edildi. DGM'ye verdiği ifadede suçlamaları reddeden Oral'ın eşi Havva Oral'ın yaklaşık 200 milyarlık kredi kartı borcunun ise Serano isimli birilaç firması tarafından ödendiği belirlendi.

Villa tapusu firmaya

Oral'ın Angora Evleri'nde aldığı bir villanın senetlerinin ise MEDAY firmasında çalışan Selçuk Salur, Yusuf Yener, Tekin Kutlu ve Murat Danacıoğlu tarafından ödendiğini gösteren belgelere ulaşıldı. Bu villaya ait tapunun da MEDAY'ın sahibi Salih Uğur tarafından elden teslim alındığı öğrenildi. KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın da doktorluğunu yapan Oral'ın, oturduğu evin aylık 82 milyon lira olan aidatını bile MEDAY'a ödettiği ortaya çıktı.

Önceki gün gözaltına alınan Prof. Dr. Ferhan Özmen'in de para transferlerinde kendisine ait Girişimsel Kardiyoloji Limited Şirketi'nin Yapı Kredi Bankası'ndaki hesabını kullandığı kaydedildi. Medikal firmalar tarafından bu hesaba 125 milyar lira yatırıldığı belirtildi. Özmen'in, 10 ayrı banka hesabına ise yine medikal firmalarca 50 bin dolar yatırılmış. Gözaltına alınan dört eski SSK bürokratının hesaplarında ise suç unsuruna rastlanamadı.

Hiç yorum yok: