10 Mayıs 2008 Cumartesi

İlaç yolsuzluğunun kanıtları

Diyarbakır’da Devlet Su İşlerine ait kanalda kupürleri kesik yüzbinlerce YTL değerinde ilaç bulundu.

Diyarbakır’ın Seyrantepe semtinde bulunan DSİ kanalında yaklaşık 400 bin YTL değerinde kupürleri kesik ilaç ve yeşil kart fotokopileri bulundu.İlaçların kim veya hangi eczane tarafından atıldığı bilinmezken, dökülen ilaçlar Türkiye’de yaşanan yolsuzlukları bir kez daha gözler önün serdi.

Seyrantepe’de bulunan vatandaşların olayı belediyeye ihbar etmesi üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri gördükleri manzara karşısında adeta şaşkına döndü. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı tıbbi ilaç atığı ekipleri kanalda bulunan yaklaşık 400 bin YTL değerindeki ilaçları topladı.

DSİ kanalında bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve kontrol şube Müdürü A. Muhsin Uyanık, halkın içinde bulunduğu ekonomik koşullarının zorlukları ortadayken bir kesimin kısa yoldan köşeyi dönmeyi düşündüğünü ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi açısından toplumun ve çevrenin kirletilmesi söz konusudur. Bizim konuda günlük çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Uyanık, “Ancak zaman zaman böyle fiili durumlarda yaşanabiliyor. Bunu tüm resmi kurumlarla paylaşacağız. Bunun sonucunu çıkarmak içinde elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Burada tarihi geçmemiş ilaç söz konusudur. Kimler tarafından nasıl ve hangi amaçla atıldığını bilmiyoruz. Bu zaten bizim görevimizin dışında. Ancak bunu kabul edilebilir bir durum değildir. Biz öncelikle faillerinin çıkarılmasını isteyeceğiz, ilgili kurumlardan. Bu ilaçların maliyeti yaklaşık 300 veya 400 bin YTL civarındadır.”diye konuştu.

16.04.2008

(Diyarbakır-Yeni Mesaj)

Hiç yorum yok: